FAQ’s

  • WAT ALS IK NIET THUIS BEN TEN TIJDE VAN LEVERING?

Wanneer je niet thuis bent bij levering steekt B-post een briefje in je brievenbus en met dit briefje kan je je pakketje gaan afhalen bij uw postkantoor (dat op het briefje vermeld staat). Dit pakje ligt klaar in het postkantoor vanaf de dag dat het pakket is aangeboden aan u (wanneer de postbode zijn ronde heeft afgerond van die dag) tot de dag dat op het briefje vermeld staat. Je kan natuurlijk ook altijd het afleveradres van één van je goede buren opgeven waarvan je weet dat ze altijd thuis zijn.

  • HOEVEEL BEDRAGEN DE VERZENDKOSTEN?

De standaardverzendkosten zijn bij ons € 7,00. De zending wordt door mij verzekerd verzonden, dat wil zeggen, als de zending verloren gaat in de post, de zending zal vergoed worden met een max van €500,00.

Als u het aangetekend verzonden wil hebben, bedragen de verzendkosten € 12,00. Voor verzending naar Nederland en Luxemburg worden de tarieven van B-post toegepast.

De levering gebeurt op het aangegeven adres (thuis/werk).
Je hebt ook altijd de mogelijkheid om je bestelling bij ons af te halen. Dit is volledig kosteloos.

Afhalen kan op het volgende adres, bij soki-line – Margareta Van Parmadreef 5 – 9681 Nukerke . Gelieve wel op voorhand te verwittigen via mail.

  • WANNEER KOMT MIJN BESTELLING TOE?

Als u een sieraad besteld dat gemaakt wordt van het haar van je eigen paard, ontvangt u een bevestigingsmail van zodra het haar bij ons binnenkomt. Dan gaan we het sieraad in productie nemen, en dat is meestal ca. 10 werkdagen. Als het sieraad klaar is ontvangt u van ons wederom een mailtje, met verzoek tot betaling. Zodra de betaling ontvangen is, wordt het sieraad u direct toegestuurd.

  • MOGEN MIJN KINDEREN SPELEN MET MIJN  SIERADEN?

Het lijkt ons beter van niet. Sowieso raden we onze klanten af om hun kinderen met onze sieraden te laten spelen. Een ongeluk is snel gebeurd. Als een kind op een deel van een ketting, oorbel of armband bijt, kunnen er deeltjes loskomen en verstikkingsgevaar teweegbrengen. Dit willen we zeker vermijden!

  • HOE GEEF IK MIJN SIERAAD EEN LANGE LEVENSDUUR?

Om zo lang mogelijk trots te blijven op je sieraad zijn een paar zaken goed om te weten en om rekening mee te houden.
Draag je sieraad als een kostbaar, speciaal voor jou gemaakt ‘juweel’.
Paardenhaar kan zeer lang meegaan als je er op de goede manier mee omgaat. Steeds je paardenharen sieraden afdoen als  je gaat douchen of zwemmen. Verder is het verstandig om de sieraden af te doen op het moment dat je gaat sporten of in de tuin gaat werken.

Het sieraad is gemaakt van organisch materiaal: paardenhaar. Paardenhaar is sterk, maar kan breken, draag je armband daarom niet naast horloge banden/armbanden met metalen schakels. De kans bestaat dat een haar van je armband hier tussen raakt en breekt.

Bewaar je sieraad van paardenhaar niet in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken..

Leg je  sieraad ook niet in volle zon. Bewaar het bij voorkeur op een droge en goed verluchte plaats.

  • MAG IK MET MIJN CADEAUBON VERSCHILLENDE BESTELLINGEN PLAATSEN?

Helaas is dit niet mogelijk en moet je je cadeaubon in 1 keer opkopen

  • HOE MEET IK  DE LENGTE VAN MIJN ARMBAND OF KETTING?

Armbanden: meet je pols met een meetlint. Leg de band losjes rond je pols (niet te strak).

Bij het maken van de armband, houd soki-line rekening met de sluiting die voorzien is.

Kettingen: meet de lengte die u het liefst als ketting wilt hebben.

  • HOE VERZAMEL JE HET PAARDENHAAR, ZODAT ‘SOKI-LINE’ ER EEN SIERAAD KAN VAN MAKEN?

Bij voorkeur werken wij met haren uit de staart.

Je kan het haar, indien je dat wenst op voorhand wassen (aan de staart zelf en pas nadien knippen).

Zorg dat het haar schoon en van tevoren goed geborsteld is. Doe geen olie, glans of enige andere gelijksoortige producten in het haar.
De pluk haar kunt u het best dicht bij de staartwortel afknippen. Als u uit het midden van de staart knipt, ziet u er bijna niets van, en daar zijn de haren het langst. Pak het langste stuk haar vanuit het midden van de staart, til het langste haar op met één hand en met de andere hand trek je de korte haartjes weg. Trek zoveel mogelijk korte haartjes weg zodat het makkelijker wordt om een lang stuk haar te pakken. Knip dicht bij het staartbeen.

De pluk heeft best de dikte van een pink. Voor een dikkere of breder geweven armband mag de pluk de dikte van een duim hebben. Je kan ook op verschillende plaatsen van de staart wat haar wegknippen totdat je de benodigde dikte verzamelt hebt. Let wel op dat je zoveel mogelijk dezelfde lengte aanhoudt. Als er teveel korte haren tussen  zitten is dit ten koste van de dikte van de vlecht, want deze worden niet gebruikt in de vlecht.

De lengte dient minimaal +/- 30cm lang te zijn voor een armband, maar dit is ook afhankelijk van welk model je kiest, en het kan tot 60cm lengte gaan.  Voor een halsketting reken je de lengte die je wilt hebben + 15cm extra. De pluk haar hou je bij elkaar met een elastiekje, geen tape of dergelijke en NIET vlechten!

Het haar wordt door mij, indien nodig, nogmaals gewassen en daarna uitgezocht op lengte. Enkel de haren van dezelfde lengte worden gebruikt. Zo kan ik enkel een vlecht maken zonder uitstekende pieken, en u krijgt een armband of ketting die niet prikt.

  • HOE VERZEND IK HET PAARDENHAAR?

Als u een van onze sieraden wilt bestellen, kunt u het bestelformulier downloaden en uitprinten.

Vul deze in en stuur dit samen met de pluk staarthaar naar het genoemde adres.

Vergeet niet alle vragen in te vullen ivm  het sieraad. Tevens de contactgegevens invullen.

U kunt ook op het bestelformulier tevens aangeven of u het overige resterende paardenhaar retour wenst.

Verzend de haarstreng droog  in een plastieken zak in een envelop, met wat gaatjes erin voor verluchting. Zo kan het niet nat worden bij verzending.